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mercoledì 24 ottobre 2012

Limoni in salamoia - Pickled Lemons - (LAMSEYER)

Ciao tutti,
vorrei aprire il mio blog con la ricetta di questo ingrediente - molto usato nella cucina marocchina - e che conferisce ai piatti  un sapore molto caratteristico.
Hi everybody,
I would like to start my blog by sharing the recipe of a very common ingredient which gives a very  characteristic taste to many moroccan dishes.

Ingredienti:

Ingredients:
- limoni - lemons
- sale fino (q.b) - table salt
- acqua calda, non bollente (q.b) . hot water, not boiling

Attrezzatura:
Tools:
- un vasetto di vetro  - a glass container









Prep: 10 min - prep: 10 min
Riposo: min 3 sett - pause: 3 weeks at least


Procedimento:
Preparation:

-tagliate i limoni in 4 spicchi facendo attenzione a non separarli alla base:
- cut the lemons vertically in four parts without separating them at the bottom:











-strofinate i limoni con abbondante sale sia dall'interno che dall'esterno, metteteli nel vasetto di vetro premendoli tra di loro, copriteli completamente di acqua calda e chiudete il vasetto.
- rub generously the lemons with salt (both inside and outside), put them into the glass container and squeeze them against each other; cover them completely with hot water and close the container.   


Aspettate 3 settimane prima di cominciare ad usarli!
Wait 3 weeks before starting using them!







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